De 6 beste Blackstar-forsterkerne for hjemmebruk (anmeldelse) | Tone Topics - Dedikert gitarside med alt av gitarutstyr, veiledninger, veiledninger, anmeldelser for alle gitarspillere. (2023)

The 6 Best Blackstar Amps for Home Use (Review) | Tone Topics - Dedicated guitar site with everything guitar gear, how-to guides, tutorials, reviews for all guitar players. (1)

Svart stjernehar kastet noen eksepsjonelle forsterkere til de gitarelskende massene. Når det kommer til deres utvalg av«øve forsterkere»uten tvil, det er mange gode valg blant deres katalog.

Og hvorfor? Vel, utmerket tone, svært allsidig, tonnevis av funksjoner, og ideell for trening med lavt volum.

I dette innlegget gjennomgår vi en håndfull av Blackstars forsterkereperfekt for gitarer på soverommetder ute.

Først, la oss ta en titt på den praktiske kjøpsguiden min, for detaljer, de viktigste hensynene når du søker etter din neste ideelle treningsforsterker. La oss hoppe inn!

Hvordan velge en øvelsesforsterker

1.Solid State eller Tube?

En av de største divisjonene når det kommer til gitarforsterkere er de solid-state og tube-drevne. Begge typer har sine fordeler og ulemper.

Ventil/rørforsterkere – fordeler og ulemper

Vanligvis har ventilforsterkere en sannere og mer helhetlig'bedre'lyd sammenlignet med solid-state motstykker. Grunnen?

De får en autentisk tone, fantastisk dynamisk respons og fantastisk'slå opp'for ekte jevn forvrengning og perfekt rengjøring. Mye på grunn av deres rørdrevne funksjonalitet.

På den andre siden,de er betydelig høyere på samme wattnivå sammenlignet med solid-state forsterkere, de er dyre, de er følsomme, og de krever mer vedlikehold med rørbytte etter lengre bruk.

Når det gjelder mindre treningsforsterkere, er de rørdrevne merkbart mindre allsidige.

Den mindre størrelsen går på bekostning av færre funksjoner. Etterlater deg med en forsterker med utmerket ventilforvrengning og renser ogikke noe mer.

Dette betyr at tilleggseffekter som romklang, refreng osv. må leveres med ekstra pedaler. oppsummert, ventilforsterkere prioriterer ekte ventiltoner fremfor tilleggsfunksjoner som begrenser tonal allsidighet.

Solid-State / Digitale forsterkere

På den andre siden,solid-state forsterkereinkluderer mye flere funksjoner, inkludert en bred tonekatalog, bunter med effekter, Bluetooth, høyttalertilkobling, opptaksmuligheter osv.. Alt mens du opprettholder en liten størrelse.

De er også ledsaget av integrerte effektprosessorer. Det betyr at de har en stor digital katalog med lyder og effekter for et bredt spekter av tilpassbare toner. For ikke å nevne at de er mye mer pålitelige og koster vanligvis mye mindre enn rørforsterkere.

Ulempen er imidlertid at spillerne diskuterer sinemindreverdige tonersammenlignet med rørforsterkere.

Årsaken er at kjernetonene deres høres "sprudlende" ut "digitale" og "uautentiske." Men i løpet av det siste tiåret har solid-state-forsterkere gjort betydelige fremskritt i å forbedre ektheten og realismen som tett etterligner tonene til ventilforsterkere.

Derfor er en solid-state forsterker et typisk valg for en dedikert følgesvenn for praksis hjemme. Grunnen til at de er billigere, har langt flere muligheter for toner og en flott plug-in og spill treningsforsterker.

2. IdeellWatt for soveromsforsterkere

Når du velger en øvingsforsterker, må du vite de ideelle rekkeviddene forøve forsterker territorium.Tydeligvis bør øvingsforsterkerens watt være mye lavere sammenlignet med de som er beregnet på live-konserter.

Solid State Watt

Først,solid-state forsterkereskal være mellom10 – 50 wattutelukkende for å øve hjemme i et soveromsmiljø. Det fine er at disse forsterkerne beholder tonen utmerket godt på soveromsvolumer.

I tillegg vil det å sette volumet til solid-state forsterkere på et lavt nivå fortsatt bringe det meste av lydpotensialet deres i spill.

På den annen side, hvis du trenger nok volum til å jamme sammen med en trommeslager, duoer eller en potensiell gigging-forsterker, bør du vurdere en solid-state-forsterker med50-150 watt.

Rør/Ventil Amp Watt

Hvis en ventilforsterker er din greie da5 watter maksimum for rørdrevne ting for en treningsforsterker på soverommet.

Alt nedenfor3 wattvil fungere bra i tilfelle du ønsker å bruke en hvilken som helst rørforsterker sitt fulle potensial uten å være for høy i boarealet ditt.

Når det gjelder rørforsterkere, bør du velge de som har endempningskontrollsom setter kraften ned til 1 eller til og med 0,5 watt.

De er livsviktigefor å senke volumet til et mer vennlig nivå slik at du ikke forstyrrer husholdningen og naboene.

Noen ønsker imidlertid å ha en forsterker som kan dekke både live-opptredener og hjemmetreninger. I dette tilfellet kan en ventilforsterker med enminimum 20 watter en god figur å velge.

3.Kjenn dine ønskede funksjoner

Den perfekte treningsforsterkeren for dine behov er helt individuell. Derfor er det veldig nyttig å ha en klar forståelse av hva du ønsker, og hvordan du bruker det.

Her er hovedfunksjonene fra ulike soveromsforsterkere

 • En stor bank med tilpassbare forhåndsinnstillinger (solid-state forsterkere)
 • Tonnevis av effekter (reverb, refreng, flanger)
 • Bluetooth-tilkobling
 • Line-in – for tilkobling av musikkenhet
 • Ekstra programvare for å integrere med PC-en
 • Hodetelefonfunksjon
 • Skapsimulator
 • Dempningsbryter (kun ventilforsterkere)
 • Inkluderer fotbryter

Øvingsforsterkere, spesielt de solid-state som er laget spesielt for hjemmebruk, kommer ofte med effekter og digitale forsterkere.

Dette åpner for nye måter for å forme dine ønskede toner, samt spille inn musikk hjemme hvis de har tilstrekkelige tilkoblingsfunksjoner.

Men i tilfelle du trenger en enkel øvelsesforsterker uten bjeller og plystre, kan du alltid gå med noe mer enkelt som har volum-, EQ- og gain-kontroller som er vanlig med rørforsterkere.

Nå, la oss dykke ned i listen vår...

1.Blackstar ID: Core 40 Stereo– Flott allrounder

ID: Core 40 Stereo-forsterker kommer som en flott løsning hvis du trenger noe som gir deg dekket behov for stille trening, øvelser og jamming.

For det første er dette en ganske enkel solid-state forsterker med noen ganske fantastiske tillegg til den.

For eksempel er det en stereoenhet, med to 20-watts kanaler, noe som betyr at den kan gi deg mer dybde med noen spesifikke effekter og innstillinger. Mens vi er i gang, er forsterkeren bevæpnet med en innebygd forsterkermodeller og en effektprosessor.

Det generelle kontrolloppsettet gjør det ganske enkelt å bruke. På venstre side av hovedpanelet, som er plassert på toppen av forsterkeren, har vi en "stemme"-bryter som i utgangspunktet emulerer 6 forskjellige forsterkertyper.

Den dekker to rene moduser, to overdrive moduser, samt to forvrengte forsterkerforhåndsinnstillinger. Ved siden av har vi kontroller for volum, forsterkning og en EQ med én knott (i hovedsak som en tonekontroll).

Det er også en egen seksjon for de innebygde effektene, som lar deg legge til modulasjon, forsinkelse og reverb. Sammen med forsterkerens stereoinnstilling kan du få noen ganske fantastiske toner med den.

Og det som også er veldig spennende her, er at du kan opprette og lagre forhåndsinnstillinger for å hente frem når som helst ved hjelp av en ekstern fotbryter.

Egenskaper

 • 2 x 20 watt effekt
 • To 6,5-tommers høyttalere
 • 6 amp modeller
 • Effekter ombord
 • USB-tilkobling

Fordeler

 • Flott kvalitet for prisen
 • Stereomodus for flotte toner
 • Innebygde effekter, forsterkermodeller og forhåndsinnstillinger
 • USB-tilkobling lar deg bruke den som lyd

Ulemper

 • Kommer ikke med fotbryter

Best for

Dette er en ganske potent forsterker for nybegynnere eller middels spillere som trenger noe for hjemmetrening, øvinger og små spillejobber. Å bruke det som et lydgrensesnitt kan også hjelpe dem å lære mer om musikkproduksjon. Det kan også komme godt med for noen små liveshow.

2.Blackstar SilverlineSerie

Å kombinere analog og digital teknologi har vært et av gitarforsterkerprodusentenes hovedmål.

Blackstar gjør også det samme, og det kan vi se med Silverline-forsterkeren deres også. Denne kommer med totalt 20 watt kraft som driver den gjennom en 10-tommers Celestion-høyttaler.

Og selv om forsterkeren teknisk sett bare har én kanal, tillater funksjonen mange alternativer for gitarspillere.

Akkurat som med ID: Core 40, har vi 6 hovedforsterkere på Silverline-forsterkeren. Dette kan også sies for effektdelen som er ganske lik den forrige modellen også.

Ting blir imidlertid interessant med Silverlines mer detaljerte kontroller. For det første har vi separate kontroller for utgangsvolum og inngangsforsterkning.

Deretter har EQ-en bass-, diskant- og ISF-knapper. Blackstars ISF, eller "uendelig form-funksjon," gir en mulighet til å blande mellom de absolutt scooped tonene og de som er mellomtoner-tunge.

Men den mest spennende delen med Silverline er funksjonen for variabel rørrespons.

Selv om en blanding av solid-state og digital teknologi, kan du velge mellom seks forskjellige digitale kopier av standard effektforsterkerrør.

Dette gir ikke bare en mer kompleks og harmonisk rikere tone, men også en seriøs dynamisk respons.

Alle disse funksjonene kan lagres som en av forsterkerens fire "kanaler" som du får tilgang til enten ved hjelp av knappene på grensesnittet eller via en ekstern fotbryter.

Til slutt kan du også koble den til datamaskinen din ved hjelp av en USB-tilkobling. Dette tillater ikke bare forskjellig toneforming og forhåndsinnstilte alternativer, men også en måte å spille inn musikk i sanntidsinnstilling ved å bruke hvilken som helst standard DAW.

Egenskaper

 • 6 stemmemoduser
 • 6 effektforsterkerrørmodeller
 • ISF-kontroll
 • Innebygde modulasjons-, forsinkelses- og romklangseffekter
 • USB-tilkobling

Fordeler

 • Detaljerte kontroller
 • Imiterer rørresponsen godt
 • En USB-tilkobling er flott for hjemmeopptak
 • Fornuftig pris

Ulemper

 • Ingenting på dette prisnivået

Best for

Silverline er en inngang til forsterker på mellomnivå for øving og øving. Dette er imidlertid det nærmeste du kommer rørdrevne forsterkere uten å måtte bruke en stor sum.

3.Blackstar SuperFly – Trenings- og reiseforsterker

SuperFly er en ganske enkel og kompakt forsterker. Hovedintensjonen bak en slik modell var å ha noe strengt tatt for treningsøkter.

Men bortsett fra hjemmebruk, er den perfekt for å ta den med deg på veien, enten det er en ferie eller en tur.

Selv om den tilsynelatende er grei, har forsterkeren to separate kanaler. Den ene har en kombinert XLR og 1/4-tommers jack, mens den andre kun har standard 1/4-tommers jack for gitarer.

Den andre kanalen kan brukes til både elektriske og akustiske gitarer. Den elektriske gitarmodusen tillater også overdrive. Begge kanalene kommer imidlertid med en ekstra reverb-effekt.

Forsterkeren har overraskende nok en total utgangseffekt på 12 watt. Den kjører gjennom to 3-tommers høyttalere, noe som gjør forsterkerne ganske kompakte for denne effektraten. Du kan også bruke Bluetooth-mottakeren for å backe spor.

Egenskaper

 • 12 watt effekt
 • To 3-tommers høyttalere
 • To separate kanaler
 • Bluetooth-tilkobling
 • Akustisk gitarmodus
 • Onboard reverb og overdrive

Fordeler

 • Kompakt og praktisk
 • Ganske nyttig for å øve hvor som helst
 • Bluetooth-tilkobling er veldig nyttig
 • Billig

Ulemper

 • forvrengningen kunne høres bedre ut

Best for

Denne lille forsterkeren er et godt valg for musikere på alle nivåer som bare trenger en enkel treningsforsterker. Med 12 watt effekt vil den være nyttig for noen jam-økter også.

4.Blackstar HT5R – Best Tube Practice Amp

Hvis du virkelig er interessert i rørdrevne forsterkere, vil vi foreslå Blackstars HT5R. Den har en 12AX7 i forforsterkerdelen og en 12BH7 i effektforsterkeren, og driver totalt 5 watt utgangseffekt.

Alt dette er ledsaget av en enkel 12-tommers høyttaler og en emulert kabinettutgang.

Til tross for sin relativt mindre størrelse og utgangseffekt, er denne ganske allsidig. Den kommer med en ren og overdrevet kanal, master 3-bånds EQ, en ISF-kontroll, reverb og demping ned til 0,5 watt.

Dessuten har vi stemmebrytere på hver kanal som gir tetthet til bunnen og øker mellomtonene.

Forsterkeren kan hjelpe deg i stort sett alle sjangere og kan også være nyttig for live-opptredener. Tross alt er 5 watt nok for noen mindre show, og en kabinett-emulert utgang lar deg koble den til et PA-system.

Men med dempningen ned til 0,5 watt, vil du kunne øve på svært lavt volum mens du bruker det fulle potensialet.

Egenskaper

 • 5 watt og 0,5 watt effekt
 • Rene og forvrengte kanaler
 • ISF-kontroll
 • Emulert skaputgang
 • USB-utgang

Fordeler

 • Flott ventiltone for å øve på lavere volum
 • ISF gir noen toneformingsalternativer
 • Emulert skaputgang er flott for å gå rett inn i blandebrett
 • Flott tone

Ulemper

 • Ikke så allsidig som forventet

Best for

HT5R er et flott alternativ for de som elsker rørforsterkere og ønsker å holde ting stille og enkelt. Dens 5 watt vil være nok for noen live-opptredener siden det er en rørforsterker. Og 0,5-watt-modusen vil være fantastisk for hjemmetreninger.

5.Blackstar HT20R

HT20R er en større versjon av HT5R, som gir nesten de samme funksjonene og kontrollene, bare med mer utgangseffekt.

Mens forrige eksempel hadde 5 watt med mulighet for å tone ned til 0,5 watt, har denne forsterkeren en total utgangseffekt på 20 watt, sammen med 2-watt-modusen også.

Selvfølgelig er forsterkeren fullpakket med to kanaler, som hver har en stemmebryter. Dette er også akkompagnert av en master 3-bånds EQ og den svært nyttige ISF-kontrollen som lar deg blande mellom tradisjonelle amerikanske og britiske forsterkertoner.

De andre tingene er også der, inkludert kabinett-emulert line out, USB-tilkobling, reverb, samt en 12-tommers høyttaler.

Rørkonfigurasjonen er også annerledes. HT20R-modellen kommer med to 12AX7 forforsterkerrør og to EL84 effektforsterkerrør.

Selv om det er en tradisjonelt "britisk" konfigurasjon, er denne forsterkeren også i stand til å levere de "scooped" og jevnere toner.

Totalt sett er dette en ekstremt nyttig forsterker for små til mellomstore spillejobber. Et alternativ for å tone den ned til 2 watt vil tillate deg å nyte alle de flotte tonale egenskapene til rørforsterkere uten å være for høy.

Egenskaper

 • 20 watt effekt med en 2-watts modus
 • To 12AX7 og to EL84 rør
 • USB og klassisk linje ut
 • ISF-kontroll
 • 12-tommers høyttaler

Fordeler

 • Godt tilbud for prisen
 • Flott for mellomstore liveshow og treningsøkter
 • Utmerkede ventiltoner

Ulemper

 • Kanskje ikke så allsidig som forventet

Best for

Med disse funksjonene og egenskapene er HT20R ganske flott for mindre til mellomstore spillejobber. Men med 2-watt-modusen vil du også kunne bruke den til hjemmetreningsøkter. Den har også en fantastisk dynamisk respons.

6.Blackstar HT Club 40 – Best for trening og gigging

Men i tilfelle du trenger et ultimat allsidig alternativ fra Blackstar, kan du ikke gå galt med deres HT Club 40-modell. Denne kommer med 40 watt effekt og en 4-watt modus.

Signalet går gjennom to 12AX7- og to EL34-rør, og kjører gjennom en 12-tommers Celestion-høyttaler.

Kontrollene på HT Club 40 er stort sett de samme sammenlignet med de to foregående modellene, med den eneste forskjellen som er effektdempningen.

En annen stor forskjell er mer takhøyde. Forsterkeren vil ikke klippe like lett som andre, og gir deg en mye klarere ren tone og et flott grunnlag for effektpedaler.

Jada, det er dyrere enn noen andre modeller, men det er fortsatt verdt hver krone. Den overstyrte kanalen gir noen flotte alternativer, og hjelper deg med å lage alt fra jevne til hardtslående tunge toner.

Det viktigste her er at du kan bruke den til hjemmetreningsøkter og fortsatt ha en flott tubedrevet mettet tone.

Men med sin fulle kraft på 40 watt og en gjennomtrengende rørdrevet tone, vil du kunne bruke den til live-opptredener av alle slag.

Du kan også bruke den kabinett-emulerte utgangen, selv om denne effektraten vil være nok for alle slags live-opptredener hvis vi snakker om rørforsterkere.

Egenskaper

 • To 12AX7 og to EL34 rør
 • 12-tommers Celestion-høyttaler
 • 40 watt effekt og en 4-watt modus
 • USB- og linjeutganger
 • ISF-kontroll

Fordeler

 • Masse takhøyde
 • Flott for live-show og hjemmetreningsøkter
 • Ganske allsidig

Ulemper

 • Den dyreste på denne listen

Best for

Det er rett og slett et flott alternativ for de som liker allsidige rørforsterkere. Med 40-watt-modusen vil du kunne dekke live-opptredener, mens 4 watt vil være flott for hjemmetreningsøkter.

Siste tanker

Det er nok av øvelsesforsterkere i disse dager, men Blackstar tilbyr noen av de beste eksemplene man kan kjøpe for penger. Enten du liker solid-state eller rørdrevne, vil du kunne finne en flott forsterker i samlingen deres. Dessuten har de også veldig forskjellige forsterkere som kan dekke deg ikke bare for mange sjangere, men også for live-spill. Kort sagt, du kan aldri gå galt med Blackstar.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nicola Considine CPA

Last Updated: 11/10/2023

Views: 6213

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nicola Considine CPA

Birthday: 1993-02-26

Address: 3809 Clinton Inlet, East Aleisha, UT 46318-2392

Phone: +2681424145499

Job: Government Technician

Hobby: Calligraphy, Lego building, Worldbuilding, Shooting, Bird watching, Shopping, Cooking

Introduction: My name is Nicola Considine CPA, I am a determined, witty, powerful, brainy, open, smiling, proud person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.