De hogepriesteres: liefdesadvies, toekomstige resultaten, ja of nee? (2023)

Pagina-inhoud

 • 1 De ware betekenis van de hogepriesteres-tarotkaart: liefde, gezondheid en geld
  • 1.1 Visuele elementen en symboliek
  • 1.2 De hogepriestereskaart als persoon
  • 1.3 De hogepriesteres rechtop
   • 1.3.1 Liefde en relaties
   • 1.3.2 Carrière
   • 1.3.3 Geld
   • 1.3.4 Gezondheid
  • 1.4 De hogepriesteres omgekeerd
   • 1.4.1 Liefde en relaties
   • 1.4.2 Carrière
   • 1.4.3 Geld
   • 1.4.4 Gezondheid
  • 1.5 Uw verleden, heden en toekomst
  • 1.6 Belangrijke kaartcombinaties
   • 1.6.1 Hogepriesteres en bekeraas
   • 1.6.2 Hogepriesteres en twee van staven
   • 1.6.3 Hogepriesteres en drie van zwaarden
  • 1.7 De hogepriesteres: ja of nee?
  • 1.8 Veelgestelde vragen
   • 1.8.1 Wat bedoelt de Hogepriesteres in een liefdeslezing?
   • 1.8.2 Wat is de betekenis van de omgekeerde hogepriesteres?
   • 1.8.3 Wat bedoelt de Hogepriesteres in een toekomstige lezing?
   • 1.8.4 Is de Hogepriesteres een ja of een nee?

De tarotkaart Hogepriesteres (II) verpersoonlijkt geheime kennis en onbeweeglijkheid. Ze spoort je aan om op je gevoel te vertrouwen - de wereld zit vol leugens en manipulatie, waardoor het vermogen om bedrog te doorzien een zeer waardevolle vaardigheid is om te koesteren.

De hogepriesteres: liefdesadvies, toekomstige resultaten, ja of nee? (1)

wijsheid en onbeweeglijkheid

 • Onderdeel: water
 • Planeet: maan
 • Astrologisch teken: Kreeft
 • Belangrijkste data: geen, aangezien deze kaart wordt geregeerd door de maan

Visuele elementen en symboliek

In de Tarot van Marseille staat ze bekend als "La Papesse", wat vrouwelijke paus betekent. De naam "High Priestess" verscheen later in het Rider-Waite deck.

Op de kaart staat een vrouw afgebeeld in een golvend blauw gewaad. Op haar hoofd staat een gehoornde kroon met een witte bol in het midden en bij haar linkervoet verschijnt weer de hoorn van een grote gele maansikkel. Er wordt gezegd dat de kroon eruitziet als drie fasen van de maan: wassende halve maan, volle maan en afnemende halve maan.

Deze drie maanstanden roepen de geïdealiseerde Drievoudige Godin op: de wassende halve maan vertegenwoordigt een maagd en symboliseert onschuld, de volle maan verwijst naar het moederschap en de "volle" uitdrukking van het vrouw-zijn, hetzij via het baren van kinderen of het opdoen van levenservaring, en de afnemende halve maan betekent de "vervaging" van het vrouwelijke principe.

In haar linkerhand houdt ze een opgerolde boekrol waarop de letters “TORA” staan; haar rechterhand en een deel van het gesloten boek zijn niet te zien, wat de verborgen of geheime betekenis van de dingen aangeeft.

Er is een groot gelijkarmig wit kruis op de voorkant van haar gewaad. In tegenstelling tot het christelijke kruis met zijn langere verticale balk die spanning en psychologische angst vertegenwoordigt, wordt dit kruis geassocieerd met psychologisch evenwicht, vrede en welzijn.

De Hogepriesteres zit tussen twee pilaren, een zwarte aan haar rechterkant waarop de letter B staat, en een witte aan haar linkerkant met de letter J. De letters B en J staan ​​voorBoaz en Jachin. Boaz wordt grofweg vertaald als 'kracht' en Jachin als 'stabiliteit'. Dit zijn de pilaren bij de ingang van de tempel van koning Salomo.

Achter haar hangt een blauw kleed met een dessin van bladeren, dadelpalmen en afgesneden granaatappelvruchten met geel vruchtvlees en rode pitjes. Deze vrucht met zijn ontelbare rode zaden wordt geassocieerd met vruchtbaarheid, die verbonden is met de gehoornde maansikkel en kroon die het mannelijke principe van inseminatie vertegenwoordigen.

Dingen die in tweetallen komen, suggereren dualiteit, zoals hemel en aarde, mannelijk en vrouwelijk, hart en geest, of leven en dood. De Hoge Keizerin zit op de drempel van het heiligdom, het huis van God en mensen. Volgens Waite is "zij de spirituele bruid en moeder" van de rechtvaardige man, en "wanneer hij de wet leest, geeft zij de goddelijke betekenis."

De hogepriestereskaart als persoon

De Hogepriesteres intuïtief en interpreteert verborgen en geheime dingen. Ze is wijs, geduldig tot op het punt van besluiteloosheid en stagnatie, en discreet tot op het punt dat ze geheimzinnig en zelfs bedrieglijk is.

Het kan zijn dat je op eierschalen rond deze persoon loopt, omdat ze bedreven zijn in het maken van zichzelf in het slachtoffer en wijzen naar iedereen als er iets misgaat. Psychische aandoeningen en persoonlijkheidsstoornissen zijn veelvoorkomende kenmerken wanneer de hogepriesteres wordt omgekeerd.

De hogepriesteres: liefdesadvies, toekomstige resultaten, ja of nee? (2)

rechtop

De hogepriesteres rechtop

In de rechtopstaande positie is de hogepriesteres de bewaker van het onderbewustzijn en biedt ze heilige kennis van verborgen mysteries. Deze kaart herinnert ons eraan dat de wereld niet altijd is wat het lijkt, en spoort ons aan om ons bewust te blijven van onze omgeving.

Liefde en relaties

Deze kaart kan betekenen dat er in het geheim een ​​romantische afspraak wordt gemaakt - een stel komt samen zonder dat iemand het weet. Het kan ook betekenen dat een vrouw tot haar verbazing een kind verwacht, of dat er binnenkort een onverwachte en gelukkige gebeurtenis zal plaatsvinden.

Als je een relatie hebt, spreek je niet altijd je gevoelens uit. Zowel jij als je partner zijn gereserveerd en stil, hoewel geen van jullie de ander twijfelt of wantrouwt. Als je met vrouwen uitgaat, zou je wel eens geïnteresseerd kunnen zijn in iemand die afstandelijk en ongenaakbaar is.

Carrière

Dingen vallen op hun plaats zonder dat je beseft wat er gebeurt. In het geheim ontstaan ​​nieuwe kansen of de kans op een promotie. Dingen komen naar degenen die wachten - wees geduldig, je zult uiteindelijk krijgen wat je toekomt.

Op de werkvloer nemen je collega's of je baas je in vertrouwen en vertellen ze je enkele geheimen. Als je deel uitmaakt van een bedrijf of bedrijf, wordt er in het geheim een ​​langetermijnproject of -product ontwikkeld.

Geld

Het geld kan de laatste tijd wat krap zijn geweest, of komt niet binnen zoals verwacht. U maakt zich zorgen over uw toekomst en financiële zekerheid, maar pas op met met wie u dit bespreekt. Bewaar ze op een 'need-to-know'-basis.

Gezondheid

Veranderingen in uw omgeving kunnen het fragiele evenwicht van uw systeem verstoren. Aandacht besteden aan de gezondheid van uw voortplantingssysteem zal op dit moment bijzonder belangrijk zijn.

Er kan informatie over uw gezondheid zijn die nog niet aan het licht is gekomen. Een volledige medische check-up zal u helpen begrijpen waar het probleem zit en de juiste handelwijze volgen.

teruggedraaid

De hogepriesteres keerde om

De Hogepriesteres in de omgekeerde positie spoort je aan om naar binnen te kijken en op je instinct te vertrouwen. Dit is een tijd waarin je misschien in de verleiding komt om naar anderen te luisteren en blindelings in hun voetsporen te treden. Wees de kuddementaliteit beu!

Liefde en relaties

Hoewel je misschien merkt dat mensen meer geneigd zijn dan normaal om je te complimenteren met je uiterlijk of interesse tonen in je mening, geeft de omgekeerde hogepriesteres ook aan dat je geen voeling hebt met je emoties. Als je een relatie hebt, zie je geen problemen aan de horizon. Je houdt je gedachten voor jezelf - misschien verbergt een van jullie zelfs een affaire of de wens om uit elkaar te gaan.

Je kropt je wrok op of je liegt en bedriegt om te voorkomen dat je de waarheid onder ogen ziet. De lucht tussen jou en je partner is zwaar van stilte, onverschilligheid en vijandigheid. Passiviteit tegenover de problemen van het leven maakt je machteloos.

Carrière

Mysterieuze en ondoordringbare factoren verhinderen dat u werk vindt of professioneel evolueert. Het kan zijn dat iemand die een oude wrok tegen je koestert, achter je rug om problemen veroorzaakt en je kans op promotie vernietigt. Er kunnen zelfs geheime discussies zijn over het sluiten van de deuren van het bedrijf.

Als je bent ontslagen of een promotie hebt geweigerd, is de kans groot dat de echte redenen voor je ontslag verborgen zijn. Voordat je aanneemt dat het iets persoonlijks is, vraag je het aan je baas, want er kan een prima verklaring zijn. Dat gezegd hebbende, vertrouw op je instinct als je het gevoel hebt dat je een leugen wordt verteld.

Geld

Lees de kleine lettertjes bij het aangaan van leningen en het ondertekenen van contracten. Wees voorzichtig - iemand vertelt u misschien niet alles. Ga geen enkele vorm van financiële toezegging aan zonder een second opinion te vragen. De omgekeerde Hogepriesteres is een oproep tot due diligence.

Gezondheid

Neem medisch advies serieus, maar aarzel niet om vragen te stellen en aan te dringen op verdere uitleg — uw gezondheidsproblemen zijn complex en rechtvaardigen een second opinion. Veranderingen in levensstijl kunnen nodig zijn. Eet gezond, beweeg meer en neem supplementen of medicijnen zoals voorgeschreven.

Je moet ook leren hoe je je negatieve emoties kunt beheersen. Je bent onderhevig aan stemmingswisselingen en aanvallen van prikkelbaarheid. Als u een vrouw bent, kunt u gezondheidsproblemen hebben met uw eierstokken of baarmoeder. U kunt ook last hebben van maag-darmproblemen.

De hogepriesteres: liefdesadvies, toekomstige resultaten, ja of nee? (3)

verspreidt zich

Uw verleden, heden en toekomst

In de vorige functie is de Hogepriesteres een bewijs van het geduld en begrip dat u in moeilijke omstandigheden heeft getoond. Instinct en intuïtie zijn uw hele leven leidende krachten geweest, vaker dan anders u in de goede richting leiden.

Als deze kaart in de huidige positie staat, wordt u geadviseerd om nooit te geloven wat wordt gepresenteerd als de waarheid. De vaardigheden die je in het verleden hebt ontwikkeld, zijn hier van toepassing, waardoor je gemakkelijker een slechte situatie kunt vermijden. Staat uw partner erop dat u gaat samenwonen, ondanks uw bezwaren? Heb je het gevoel dat iemand die over straat loopt je te dicht volgt? Volg deze ingevingen - u zult dankbaar zijn dat u dat deed.

In de toekomstige positie betekent de hogepriesteres dat je op weg bent naar een conflict dat onschadelijk moet worden gemaakt of helemaal moet worden vermeden. Gebruik uw vooruitziende blik om u naar het beste resultaat te leiden. Deze kaart is er een die weet zonder te weten - gebruik dat vermogen om je toekomst te verbeteren.

Belangrijke kaartcombinaties

De Hogepriesteres vertegenwoordigt intuïtie en het onderbewustzijn, en moet als zodanig worden geïnterpreteerd in kaartcombinaties die oproepen tot actie of te maken keuzes.

Hogepriesteres en aas van bekers

De aas van bekerswordt in de meeste metingen gezien als een positief en welkom teken. Deze koppeling suggereert echter dat u handelt naar uw gevoel bij gebrek aan betrouwbare informatie. Dit kan zijn omdat een manipulatieve persoon je probeert te beïnvloeden in een relatie, of misschien probeert een sluwe collega je te slim af te zijn. Je innerlijke stem zal je helpen door deze relaties te navigeren en schade te voorkomen.

Hogepriesteres en Two of Wands

De Twee van Wandsspreekt van vooruitgang, ontdekking en de wereld in gaan om je doelen te bereiken. Dit is een creatieve combinatie die het succes aankondigt waar je naartoe hebt gewerkt. Laat je gebrek aan opleiding of ervaring je niet ontmoedigen om dit project te voltooien, want de resultaten zullen iedereen verrassen - zelfs jij.

Hogepriesteres en Drie van Zwaarden

De Drie van Zwaardensuggereert dat er op dit moment hevige pijn in je leven is. De wereld om je heen is misschien bedreigend, manipulatief en egoïstisch, maar deze combinatie herinnert je aan de kracht van je innerlijke stem. Stel uw reactie op elke vorm van subtiele agressie uit - de beste strategie is om uw innerlijke rust te vinden en te anticiperen op hun volgende zet.

De hogepriesteres: ja of nee?

De hogepriesteres verschijnt wanneer het niet de bedoeling is dat u de uitkomst of de actie die u moet ondernemen, weet. Daarom is het geen ja of nee van deze kaart. Als je je afvraagt ​​hoe een relatie zal eindigen, kan het antwoord op dit moment niet bekend zijn.

De hogepriesteres: liefdesadvies, toekomstige resultaten, ja of nee? (4)

Veel Gestelde Vragen

Wat bedoelt de hogepriesteres in een liefdeslezing?

De oprechte Hogepriestereszou kunnen betekenen dat er in het geheim een ​​romantische afspraak wordt gemaakt - een paar komt samen zonder dat iemand het weet.

Wat is de betekenis van de omgekeerde hogepriesteres?

De hoge priesteresin omgekeerde standspoort je aan om naar binnen te kijken en op je instinct te vertrouwen. Dit is een tijd waarin je misschien in de verleiding komt om naar anderen te luisteren en blindelings in hun voetsporen te treden. Wees de kuddementaliteit beu!

Wat bedoelt de hogepriesteres in een toekomstige lezing?

In de toekomstige functie, betekent de hogepriesteres dat je op weg bent naar een conflict dat onschadelijk moet worden gemaakt of helemaal moet worden vermeden.

Is de Hogepriesteres een ja of een nee?

De hogepriesteres verschijnt wanneer het niet de bedoeling is dat u de uitkomst of de actie die u moet ondernemen, weet. Daarom is hetgeen ja of neevan deze kaart.

FAQs

Is het antwoord ja of nee? ›

' nu ja of nee als je geen honger hebt? Als je geen honger hebt, luidt het antwoord nee. Wie wél honger heeft, antwoordt ja of jawel. Het is het duidelijkst om er iets aan toe te voegen: 'Nee, ik heb geen honger' of 'Ja, ik heb wel honger.

Wat doet een hogepriesteres? ›

De Hogepriesteres in de tarot representeert ook de geheimen van de wereld, zowel licht als donker. De Hogepriesteres is als tarotkaart uit de grote arcana ook een archetypische kaart. Wij hebben allemaal een Hogepriesteres in onszelf en we kunnen zelf de bewuste keuze maken om haar wijsheid te ontdekken en te omarmen.

Hoeveel Grote Arcana kaarten zijn er? ›

De Grote Arcana is een verzamelnaam voor 22 kaarten, die deel uitmaken van het tarotspel.

Hoeveel Tarot kaarten zijn er? ›

Tarot is een set van 78 kaarten met symbolische afbeeldingen, afwijkend van de normale 52 speelkaarten. De set wordt veel gebruikt voor persoonlijkheidsanalyse, voor meditatie en voor toekomstvoorspelling.

Wat is het verschil tussen ja en nee? ›

Met 'nee' kun je bijvoorbeeld prima iets bevestigen. Ik zeg: Jan komt niet vandaag. Dan kun jij zeggen: Nee dat klopt, hij komt niet. Met 'ja' kun je ook iets ontkennen.

Hoe heet een Ja Nee vraag? ›

Er zijn verschillende vragen: Open vragen beginnen met: wie, wat, wanneer, waar, en ook hoe, hoe vaak, etc. Open vragen nodigen uit om je verhaal te vertellen en leveren veel informatie op. Gesloten vragen zijn 'ja'-/ 'nee'-vragen of meerkeuze vragen.

Wat betekent pentakels 4? ›

Pentakels 4 draait in essentie om de stagnatie van energie. Op de foto boven dit blog zie je drie verschillende versies van de tarotkaart Pentakels 4. Pentakels 4 kan jou vertellen dat jouw energie niet in evenwicht is, maar ook dat je het moeilijk vindt om te geven en te ontvangen.

Wat betekent de kaart zwaarden 7? ›

Als je veel werkt met de tarotkaarten, dan weet je dat de standaardbetekenis van Zwaarden 7 een thema heeft van list en bedrog of diefstal. Ook oneerlijkheid naar een ander of juist naar jezelf kan een thema zijn van Zwaarden 7.

Wat betekent de tarotkaart de dood? ›

De tarotkaart De Dood heeft als boodschap dat er een eind komt aan iets in je leven waar je ooit het belang of geluk van inzag, maar dat nu niet meer bij je past en waar een einde aan gaat komen. Dat einde gaat gepaard met verdriet en lijden, op grote of kleinere schaal.

Kan iedereen tarot kaarten leggen? ›

In principe kan iedereen tarotkaarten leggen, al zeggen sommige kenners dat je dat beter niet voor jezelf doet.

Hoe noem je iemand die tarotkaarten legt? ›

Over Tarotkaart-legster

Zij legt de Tarot uit op een moderne manier. Voor iedereen te begrijpen en om enthousiast van te worden. In een magisch ingericht hoekje geeft ze individueel of aan stellen advies.

Hoe spreek je tarot uit? ›

het tarot
Uitspraak:[ta'rɔt, ta'ro]
Afbreekpatroon:ta·rot
Verbuigingen:tarots (meerv.)

Kun je met tarot de toekomst voorspellen? ›

Met tarotkaarten de toekomst voorspellen kun je alleen maar doen als je de tarotkaarten door en door kent en de onderlinge verbanden tussen de tarotkaarten ziet. En dat alles moet je dan ook nog duiden ten opzichte van de vraag die je stelt.

Kan iedereen tarot lezen? ›

Iedereen kan leren om intuïtief tarotkaarten te lezen.

Iedereen beschikt over intuïtie ongeacht jouw astrologische teken, maar niet iedereen weet hoe je er naar kunt luisteren. Voor sommigen van ons is intuïtie een leidraad bij alles in het leven.

Waar staan kelken voor in de tarot? ›

Bekers of Kelken is een van de kleuren op tarot-kaarten. Bekers komt overeen met Harten van de Anglo-Amerikaanse speelkaarten. Bekers staat voor de eerste staat: de geestelijken en komt overeen met het element water.

Hoe schrijf je het antwoord? ›

antwoorden/vervoeging
vervoeging van de bedrijvende vorm van antwoorden
onbepaalde wijslang
tegenwoordig (o.t.t.)antwoordantwoorden
verleden (o.v.t.)antwoorddeantwoordden
toekomend (o.t.t.t.)zal antwoordenzullen antwoorden
22 more rows

Wat betekent het antwoord? ›

het antwoord zelfst. naamw. Uitspraak: [ˈɑntwort] Verbuigingen: antwoord|en (meerv.) wat je zegt of schrijft als iemand je iets vraagt Voorbeelden: `een bevestigend antwoord`, `een ontkennend antwoord`, `een afwijzend antwoord`, `in antwoord op uw br...

Hoe gaat het met je antwoord? ›

Hoe gaat het met u Antwoorden als u zich dankbaar voelt

Ik voel me heel goed, dankbaar voor mijn gezondheid en mijn gezin. Het gaat goed met me, bedankt voor het vragen. Ik voel me erg gelukkig en dankbaar vandaag. Het gaat goed met me, ik ben dankbaar voor mijn baan, mijn huis en mijn dierbaren.

Wat is een goed antwoord? ›

Een goed antwoord is goed, wanneer zoals al eerder gezegd, het antwoord correct is. Maar... het antwoord zal ook goed gevonden worden( tenminste door de vraagsteller) wanneer het antwoord goed in zijn straatje past, m.a.w. wanneer het zijn vermoedens bevestigt.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Benton Quitzon

Last Updated: 23/10/2023

Views: 5521

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Benton Quitzon

Birthday: 2001-08-13

Address: 96487 Kris Cliff, Teresiafurt, WI 95201

Phone: +9418513585781

Job: Senior Designer

Hobby: Calligraphy, Rowing, Vacation, Geocaching, Web surfing, Electronics, Electronics

Introduction: My name is Msgr. Benton Quitzon, I am a comfortable, charming, thankful, happy, adventurous, handsome, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.